YEMEK KATEGORİLERİ

26 Nisan 2016 Salı

FIRIN MAKARNA

FIRIN MAKARNA















MALZEME LİSTESİ:

1 paket fırın makarna
150 gr beyaz peynir
1 tutam dereotu
tuz
su

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

3,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
muskat
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Beşamel sosu için, unu ve tereyağını küçük bir tencereye koyup kavuralım. Soğuk sütü döküp, çırpma teliyle hızlıca karıştırarak kıvamını açalım. Karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edelim.

Sos kaynayınca altını kapatalım. Fırın makarnayı, tencerede kaynayan suya koyup, haşlayıp Tuzunu atalım.  Makarna pişince süzerek karıştırma kabına alalım. Beyaz peyniri ufalayıp içine katıp  Dereotunu ince ince doğrayıp ilave ederek ve karıştıralım. Beşamel sostan biraz ayırıp gerisini makarnanın üzerine döküp karıştıralım Daha sonra  Fırın kabına alalım. Ayırdığımız sosun kıvamını süt ya da suyla biraz açıp  Bu sosu da makarnanın üzerine dökelim. Kaşar peyniri rendeleyip üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

1 yorum: